Näin käytät uutta sähköpotkulautaasi

Huolehtimalla sähköpotkulaudastasi toimii se optimaalisesti ja kestää pidempään.Täällä kerromme Kuinka toimia.

Kun olet purkanut uuden sähköpotkulautasi pakkauksesta, sinun tulee tehdä sille turvallisuustarkastus. Tarkastus tarkoittaa, että käyt läpi kaikki ruuvit ja pultit ja tarkistat, että ne ovat paikoillaan niin kuin pitääkin. Seuraavaksi suosittelemme tarkistamaan renkaiden ilmanpaineen. HUOM! Täytä renkaat ennen ensimmäistä ajokertaa ja pidä ilmanpaine 3-4 baarissa.
Voit käyttää apuna polkupyörän pumppua tai sähkökompressoria. Tämä on tärkeä toimenpide, koska oikealla ilmanpaineella pienennät puhkeamisriskiä. Saat myös paremman ajomukavuuden, paremman kiihtyvyyden, kiipeämiskyvyn ja kantaman. Suosittelemme myös kypärän käyttöä ajossa. Muista lukea sähköpotkulautasi käyttöohje, sieltä löydät paljon hyödyllistä ja arvokasta tietoa tuotteestasi.

 

Sähköpotkulaudan lataus


Säästä rahaa lataamalla sähköpotkulautasi kun sähkö on edullisinta. Sähköpotkulautaa ladattaessa emme kuitenkaan suosittele että tätä tehdään yöllä nukkuessa, vaikka silloin sähkö olisi edullisinta. Näin et jätä sähköpotkulaudan latausta ilman valvontaa. Voit sen sijaan ostaa ajastimen esimerkiksi Biltemasta. Silloin voit asettaa sähköpotkulaudan latautumaan niin, että se latautuu tarvitsemansa ajan, samalla kun olet varma, ettei se jää latautumaan nukkuessasi.

 

Sähköpotkulautaa koskevat säännöt


Sähköpotkulautojen nopeusrajoitus Suomessa on 25 km/h, suurin nimellisteho 250 wattia. Sähköpotkulaudan virittäminen on laitonta. Jos olet käyttänyt tuotetta suolatuilla teillä ja kävelyteillä, on erittäin tärkeää käyttää suolanpoistoainetta tai vastaavaa tuotteen syöpymisen estämiseksi ettei se pääse ruostumaan. On myös tärkeää tietää, että mitkään suolan aiheuttamat vahingot eivät kuulu takuun piiriin.

 

Sähköpotkulaudan säilytys


Sähköpotkulaudan jokapäiväisessä säilytyksessä tulee ottaa huomioon:

• Säilyttää sitä kuivassa paikassa, jonka lämpötila on 5-25 astetta
• Estää akun kulumisen alle 10 %

 

IP-sertifikaatio

Useimmat sähköpotkulaudat ovat IP-sertifioituja. Vaikka sähköpotkulauta on IP-sertifioitu, suosittelemme, että vältät lätäköt ja rankkasateet. Jos tuotteeseen tulee ulkoisia vaurioita halkeamien tai vastaavien muodossa, tämä vaikuttaa sen vedenkestävyyteen.

 

Sähköpotkulaudan talvisäilytysohje

Kun varastoit sähköpotkulaudan pidemmäksi aikaa, on tärkeää, että:

1. Säilytä sitä kuivassa paikassa 5-25 asteen lämpötilassa
2. Estää akun prosenttimäärää putoamasta alle 10 %
3. Ylläpitolataa akku vähintään kerran kuukaudessa