Sähköpyörät

Loading image...

5 Syytä valita sähköpolkupyörä

Täydellinen työmatkailijoille - Se vie vähän tilaa liikenteessä, vältyt jonoilta eikä sinun tarvitse seurata aikataulua. Sähköpyörä vie sinut minne tarvitset, sujuvasti ja helposti jopa 25 km/h nopeudella.

Taloudellinen – Jos käyttökustannuksia verrataan esimerkiksi autoon tai joukkoliikenteeseen, sähköpyörän käyttökustannukset ovat erittäin alhaiset. Ainoa asia, jonka maksat oston jälkeen, on akun lataamiseen ja mahdollisiin korjauksiin liittyvät sähkökustannukset.

Ympäristöystävällinen – Sähköpyörä ei tuota ympäristöön päästöjä ja on siksi erittäin ympäristöystävällinen valinta. (Muista kierrättää akku asianmukaisesti käytön jälkeen.)

Tarjoaa liikuntaa ja raitista ilmaa - Kaikki voivat nauttia sähköpyörästä; lapset ja aikuiset, nuoret ja vanhat. Sähköpyörillä ei ole ikärajaa. Ne antavat sinulle liikuntaa, ajat pitkiä matkoja moottoriavun ansiosta ja pääset kokemaan uusia paikkoja, joita et ehkä olisi nähnyt, jos olisit ottanut auton.

Ei liikennevakuutusta - Koska sähköpyöriä pidetään polkupyörinä eikä moottoriajoneuvoina (kun itse poljet nopeutta), liikennevakuutusta tai ajoneuvon rekisteröintiä ei vaadita. (Tämä koskee sähköpyöriä, joiden suurin sallittu teho on 250 W ja suurin nopeus 25 km/h.)  

 

Mikä on sähköpyörä?

Sähköpyörä on pohjimmiltaan suunniteltu normaaliksi polkupyöräksi, sillä erolla, että se koostuu myös sähkömoottorista, akusta, näytöstä ja sähköjärjestelmästä, jotta saat apua tarvittaessa.

 

Moottori

Sähkömoottorin avulla saat mukavan avun esimerkiksi pyöräillessäsi rinteissä tai kuljettaessasi raskaita tavaroita. Siinä on anturi, joka havaitsee, kun tarvitset lisätehoa (sinun on poljettava, jotta apu käynnistyy). Sähköpyörällä, kuten tavallisella pyörällä, pitää silti polkea eteenpäin, joten se, että sähköpyörällä ei treenaa, ei pidä ollenkaan paikkaansa, toisaalta apu antaa sinulle enemmän tehoa päästäksesi paikasta A paikkaan Z. Sähköpyörän sähkömoottori voidaan sijoittaa kolmeen eri paikkaan.

 

Etupyörään asennettu moottori

Etupyörään asennettu moottori (ns. napamoottori) on halvempi vaihtoehto, mutta sen haittapuolena on se, että liukkaalla tai soraisella maalla se huonontaa pitoa ja tehoa rinteissä. Tämä sijoitus vaatii myös enemmän huoltoa kuin keskelle asennettu moottori.

 

Takapyörään asennettu moottori

Urheilupyörät on usein varustettu takapyörämoottorilla, varsinkin kun pyörästä tulee erityisen tehokas ylämäissä, mutta jokapäiväiselle työmatkailijalle tämä merkitsee enemmän haittoja kuin etuja. Pyörä voi tulla liian raskaaksi takaa ja se vaatii enemmän huoltoa, koska nämä pyörät on usein varustettu ulkoisella vaihteistolla. Takapyörään asennettu moottori sen sijaan sopii hyvin elastisiin pyöriin, jotka ovat luonnostaan ​​eturaskaita.

 

Keskelle asennettu moottori

Kun moottori on asennettu keskelle, yleensä rungon keskelle, sähköpyörä saa hyvän painon jakautumisen ja tasaisen vetovoiman. Tämä tarkoittaa, että saat täyden tehon moottorista, optimaalisen tehon ylämäessä ja sijainti helpottaa renkaan ja renkaan vaihtoa. Keskelle asennettu moottori on kallein, mutta myös paras ja pitkäaikaisin vaihtoehto.

 

Akku

Akku varmistaa, että moottori saa virtaa. Akku koostuu eri määristä tehoa/akkukokoja, jotka mitataan wattitunteina (Wh), jotka puolestaan ​​lasketaan Ah:n (ampeerituntien) määrällä kerrottuna volttien määrällä (V). Suurempi arvo antaa suuremman kapasiteetin, joten jos pyöräilet pitkiä matkoja, kannattaa etsiä akkua, jonka Wh-määrä on korkea.

Sähköpyörille on kolme erilaista akkutyyppiä; Litiumioniakut, NiMH-akut ja litiumpolymeeriakut. Sähköpyörämme on varustettu litiumioniakuilla, koska niillä on korkea hyötysuhde, vähemmän ympäristövaikutuksia ja ne latautuvat nopeammin.

On erittäin tärkeää, että ylläpitolataat sähköpyöräsi akkua; sen tulee aina olla vähintään 10 %, koska se voi rikkoutua tai menettää paljon kapasiteettia, jos se tyhjentyy kokonaan. Ota tavaksi ylläpitoladata akkua n. 60-80 %. Tämä pätee myös silloin, kun et käytä pyörää. Säilytä akku kuivassa huoneenlämmössä.

Kuinka kauan sähköpyörän akku kestää, riippuu sen laadusta ja siitä, kuinka hoidat ja säilytät sitä. Pääsääntöisesti voi sanoa, että akku kestää hyvin jopa 5 vuotta. On tärkeää, että kierrätät litiumakun asianmukaisesti, kun se on käytetty loppuun.

 

3 vinkkiä akun pidempään kestoon

 • Säilytä akkua sisätiloissa
 • Ylläpitolataa akkua, jotta se ei koskaan tyhjene täysin
 • Polje paljon itse, jotta akkua ei kulu niin paljon. Käytä sen voimaa vain silloin, kun todella tarvitset. Aja enemmän tasaisilla pinnoilla kuin paljon rinteillä, koska enemmän sähköä kuluu auttamaan sinua nousemaan niiltä

 

Näyttö

Näytöltä näet tietoja, kuten nopeus, pyöräilymatkat, akun varaustaso ja haluttu avun taso jne. Näyttö on yleensä asennettu polkupyörän ohjaustankoon. 

 

Sähköjärjestelmä

Sähköjärjestelmä on kytketty johtojen avulla moottoriin, näyttöön ja akkuun ja se hoitaa tiedonsiirron näiden välillä.

 

Mitkä lait pätevät sähköpyörälle?

Sähköpyörä lasketaan polkupyöräksi, kunhan se täyttää seuraavat kriteerit:

 • Sähkömoottorin pitäisi voida kytkeä päälle vain, kun polkimiin kohdistuva paine kasvaa (mikä tapahtuu, kun pyöräilet rinteissä tai vastatuulessa jne.)
 • Sähkömoottori ei saa antaa lisätehoa yli 25 km/h nopeuksilla, mikä on laillinen nopeusrajoitus sähköpyörille ja sähköskoottereille Suomessa
 • Sähkömoottorin tulee vain vahvistaa oman polkemasi tehoa
 • Sähkömoottorin jatkuva nimellisteho ei saa ylittää 250 W

Tämä tarkoittaa, että sähköpyörälle ei vaadita liikennevakuutusta tai ajoneuvorekisteriä.Mikäli sähköpyöräsi ei vastaa ylläolevia kriteerejä, se lasketaan mopoksi, jolla on muita vaatimuksia ja ehtoja liikenteessä käytettäessä. Jokamiehenoikeus on moottoroitumaton, mikä tarkoittaa, että tällä hetkellä ei saa ajaa sähköpyörällä poluilla tai vapaasti maastossa ilman maanomistajan lupaa.

 

Sähköpyöräkäsitteitä – Hyvä tietää

Optimaalinen kantama - Kuvaa kuinka pitkän matkan sähköpyörä voi kulkea ennen kuin se on ladattava. Toimintasäde lasketaan optimaalisissa olosuhteissa, ja siihen vaikuttavat muun muassa kuljettajan paino, nopeus, lämpötila, maasto, renkaiden ilmanpaine, ajotapa jne.

Moottorin optimointi - Moottorin optimointi estää moottoria sammumasta suurimmalla nopeudella. Normaalisti moottori sammuttaa kaiken tehon 25 km/h nopeudessa. Moottorin optimointi tekee siirtymisestä tasaisempaa ja saat 10 % nopeuden lisäyksen, mikä tarkoittaa, että voit ylläpitää huippunopeutta ilman moottorin pysähtymistä. Moottori kuitenkin vähentää tehoa ja lisääntyy vähitellen, kunnes se havaitsee, että olet taas laskemassa kohti 25 km/h. Moottorin optimointi tarkoittaa, että moottori säästää jopa 20 % enemmän energiaa, kun suurimmat voimanvaihtelut poistetaan. 

Huippunopeus- Sähköpyörän suurin sallittu nopeus Suomessa on 25 km/h ja rajoittajan avulla on tämä myös sähköpyörän huippunopeus. On sähköpyöriä, joiden huippunopeus on suurempi. (E-Wheels sähköpyörät toimitetaan aina 25 km/h laillisilla huippunopeuksilla.)

Kävelyavustus - Moottori käynnistyy itsestään 6 km/h nopeudella ilman, että sinun tarvitsee painaa polkimia. Tämä on kätevää, jos joudut ohjaamaan pyörää mäkeä ylös tai haluat alkunopeutta. 

Rungon koko - Rungon koko on etäisyys alatuen keskustasta yläputken keskustaan ​​mitattuna istuinputkea pitkin. Pituutesi ratkaisee pääasiassa sen, minkä koon sinun kannattaa valita, mutta myös haaran sekä jalkojen pituus ovat tekijöitä, jotka on otettava huomioon. Jos olet kahden koon välissä, valitse pienempi koko, koska liian suuren pyörän sovittaminen on vaikeaa, mutta pienempää kokoa voidaan säätää pidemmällä varrella ja istuinputkella. Pienempi runko on mukavampi ja hellävaraisempi sekä helpompi pyöräillä. Jos toisaalta olet kokenut pyöräilijä, joka haluaa enemmän tehoa, suurempi runko voi olla sinulle sopiva.

E-Wheels toimii useassa maassa, täältä löydät sähköpyöräsivustomme muilla markkinoilla: E-Wheels Ruotsi 🇸🇪; Elcykel. E-Wheels Tanska 🇩🇰; Elcykel. E-Wheels Norja 🇳🇴; Elsykkel. E-Wheels Sveitsi 🇨🇭; E-Bike. E-Wheels Ranska 🇫🇷; Vélo électrique.

 • Asioi nopeasti & turvallisesti

 • 1-4 päivän toimitus

 • 60 päivän vaihto-oikeus

 • Hintojen tasaus