Kuinka säilyttää sähköskootterisi ja sähköpyöräsi talven yli

Haluat varmasti että sähköskootterisi tai sähköpyöräsi kestää mahdollisimman pitkään? Silloin niistä on tärkeää huolehtia - myös talvella. Tässä oppaassa kerromme, kuinka huolehdit ajoneuvostasi talven yli, erityisesti akusta, sekä annamme hyödyllisiä, yleisiä huoltovinkkejä. Ole hyvä!

Sähköskoottereiden ja- pyörien puhdistus

1. Puhdista tuote kostealla liinalla ja poista tuotteen päälle kertynyt lika. Voit vapaasti käyttää kosteuspyyhkeitä, hammasharjaa ja pumpulipuikkoja päästäksesi käsiksi kaikkialle. Muista olla varovainen veden kanssa, koska se voi vahingoittaa elektroniikkaa.

2. Jos olet käyttänyt tuotetta suolatuilla teillä ja kävelyteillä, on erittäin tärkeää käyttää "suolanpoistoainetta" tai vastaavaa tuotetta, joka estää tuotteen syöpymisen eli ruostumisen. (Valitusoikeus ei kata suolan aiheuttamia vaurioita)

3. Suihkuta WD40 liikkuviin osiin ja pultteihin, mutta älä muoviosiin.

4. Täytä renkaat suositeltuun ilmanpaineeseen; 3,4 – 4 baaria tai 50 – 60 psi.

5. Säilytä tuotetta kuivassa paikassa, jonka lämpötila on 5 – 25 astetta.

 

Pidä akku kunnossa

Lataa tuotteesi 60 - 80 %, eli ei 100 %. Litiumakkuja ei saa säilyttää täyteen ladattuina, eikä niitä saa säilyttää akun ollessa alhainen. On erittäin tärkeää huoltaa akkua vähintään kerran kuukaudessa, jonka jälkeen se ladataan joka kerta 60 - 80 %:iin.

Muuten on olemassa vaara, että akku vaurioituu.

 

Akku kuluttaa virtaa myös levossa


Litiumakuissa on prosessi, joka "kiertelee" jatkuvasti pysyäkseen hengissä. Tämä prosessi "syö" virran ja akun prosenttiosuus pienenee sen vuoksi ajan myötä. Kun akun prosenttiosuus on liian alhainen, akku lopulta "syö" akkukennot pysyäkseen hengissä. Tämä vaurioittaa akkua ja johtaa suorituskyvyn heikkenemiseen ja lopulta vialliseen akkuun. Tämä koskee kaikkia litiumakkuja, ja sinun tulee noudattaa samaa käytäntöä kaikissa tuotteissasi tällaisilla paristoilla. Puhelimet ja kannettavat tietokoneet ovat esimerkkejä muista tuotteista, jotka käyttävät litiumparistoja. Kuinka paljon akun prosenttiosuus laskee ajan myötä, riippuu lämpötilasta, jossa sitä säilytetään, joten vältä akun säilyttämistä liian kylmässä paikassa. Akkua ei myöskään saa asettaa liian kuumaan tilaan; Älä esimerkiksi säilytä sitä lämpimässä autossa talven yli. Jos akku ylikuumenee, on olemassa myös tulipalon vaara.

Yleisvinkkejä sähköskoottereiden sekä -pyörien akkuhuoltoon liittyen

• Älä käytä muiden merkkien akkuja, jos sekoitat keskenään yhteen kuulumattomia osia, on aina olemassa onnettomuuksien ja vaaratilanteiden vaara.
• Älä avaa tai pura akkua sähköiskun välttämiseksi
• Vältä kosketusta metalliesineiden kanssa oikosulun välttämiseksi
• Suosittelemme, että käytät mukana toimitettua alkuperäistä laturia onnettomuuden tai tulipalon välttämiseksi
• Käytettyjen paristojen väärä hävittäminen on vakavaa ympäristön saastumista. Hävitä akut paikallisten lakien mukaisesti
• Lataa akku jokaisen käytön jälkeen akun käyttöiän pidentämiseksi

 

Sähköskootterisi ja sähköpyöräsi huolto

Oletko ostanut sähköskootterisi tai sähköpyöräsi E-Wheelsiltä? Tällöin voit toimittaa ne meille Göteborgin Sisjönissä sijaitsevaan huoltoon, niin me korjaamme ne puolestasi. Tarjoamme erilaisia palvelupaketteja tarpeiden mukaan.

Voimme esimerkiksi suorittaa:

• Renkaiden vaihdot
• Sisäkumin vaihto
• Akun vaihto
• Jarrujen säätö
• Taittomekanismin säätö
• Ilmanpaineen säätö
• Vianmääritys

Ota vain yhteyttä asiakaspalveluumme, niin ohjeistamme tuotteen toimitukseen liittyvissä asioissa.

 

Voinko ajaa sähköskootteriani tai sähköpyörääni talvella?

Se, toimivatko e-skootterisi ja e-pyöräsi talvella, riippuu pitkälti renkaiden, moottorin ja akun koosta. Mitä suurempia ne ovat, sitä paremmin ajoneuvo toimii talvella. Ajoneuvo ei kuitenkaan toimi yhtä hyvin kuin kesällä; akku kärsii kylmästä ja Suomessa se voi, kuten tiedämme, kylmentyä melkoisesti. Kun lämpötila laskee alle 10 asteen ja erityisesti -5 asteeseen, vaikuttaa tämä akkuun merkittävästi. Oikealla säilytyksellä ja huollolla voit monissa tapauksissa nauttia rullauksesta myös talvella.


Huolehtimalla ajokistasi oikein, ovat ne valmiita uusiin seikkailuihin, kun talvi on vaatinut veronsa.