Yrityksen yhteiskuntavastuu

E-Wheels pyrkii toimimaan kestävän kehityksen mukaisella toimialalla, jossa keskitytään vastuuseen kansainvälisestä ja paikallisesta ympäristöstä, yhteiskunnasta ja työntekijöistä. Teemme tiivistä yhteistyötä kumppaneidemme kanssa muun muassa tuotannon ja toimituksen alalla varmistaaksemme, että kaikki on hoidettu parhaalla mahdollisella tavalla. E-Wheels pyrkii järjestelmällisesti vähentämään vaikutuksiamme käyttämällä mahdollisimman energia- ja ympäristötehokkaita toimintoja silloin, kun se on taloudellisesti perusteltua.

Painopisteemme:

Sähköajoneuvot

Myymme henkilökohtaisia sähköajoneuvoja, joiden avulla yhä useammat ihmiset voivat jättää autonsa kotiin. Kannustamme sisäisesti sähköautoiluun, vaikka et voisikaan käyttää sähköpyörää tai -potkulautaa.

Vähennämme paperinkulutusta

Sähköisen kaupankäynnin alalla on tavallista tulostaa poimintalistat ja asiakkaan tilaus paperille. Tämä tarkoittaa erittäin suurta määrää arkkeja vuodessa. E-Wheels Group on investoinut voimakkaasti uusiin järjestelmiin, joiden ansiosta näitä asiakirjoja ei tarvitse tulostaa paperille.

Kuljetus

E-Wheels -tuotteiden toimitus tapahtuu PostNordin ja DHL Freightin kautta. Nämä yritykset pyrkivät muun muassa luomaan vaihtoehtoisia ajoneuvoja, joissa käytetään uusiutuvaa polttoainetta. Liikenteenharjoittajamme työskentelevät ympäristövastuullisuuden kanssa ja keskittyvät siihen. Laivayhtiöt tekevät säännöllisiä ympäristötarkastuksia ja varmistavat, että vaatimuksemme täyttyvät.

RE-jäte

On tärkeää, että sähköjäte käsitellään asianmukaisesti ja kierrätetään, kun se on käytetty loppuun. Käytöstä poistettu elektroniikka sisältää ympäristölle haitallisia aineita, kuten elohopeaa ja kadmiumia, mutta se sisältää myös arvokkaita materiaaleja, jotka voidaan kierrättää.

E-Wheels tarjoaa sähkökäyttöisten potkulautojen ja muiden pienten sähkökäyttöisten kulkuneuvojen maksuttoman hävittämisen valmistajasta riippumatta.

Jätteiden lajittelu

Kehitämme uusia ja innovatiivisia järjestelmiä paperin, muovin, pahvin, puun ja metallien lajitteluun. Sopimuksemme Repakin kanssa takaa kaiken asianmukaisen käsittelyn vaarallisista jätteistä konttijätteisiin. Näin varmistamme, että kestävä visiomme säilyy.

Pakkaukset

Päätoimittajaltamme saamamme pakkaukset ovat ympäristösertifioituja. Eri tuotteiden pakkaamiseen käytämme kuplamuovikelmua, joka on pääasiassa LDPE-muovikalvoa. Tämä on läpinäkyvä ja puhdas pakkaus, joka voidaan lajitella muoviksi lajittelun aikana. Kierrätyksen aikana muovikalvo jauhetaan, pestään ja rakeistetaan, minkä jälkeen sitä voidaan käyttää uudelleen muissa tuotteissa.

Vaarallisten jätteiden käsittely

Meillä on sopimus Stena Recycling AB:n kanssa vaarallisten jätteiden ja metallien käsittelystä. Yhdessä Stenan kanssa käsittelemme litiumparistoja, kierrätysmetallia ja elektroniikkakomponentteja sekä muita tarvikkeita, joita käytämme varastossamme ja korjaamossamme. Kun sähköpotkulaudat kierrätetään, kaikki (myös liima ja tiivisteet, kuten silikoni jne.) lajitellaan ja lähetetään yhteistyökumppanillemme Stenalle.

Pitkä elinkaari

Meillä on oma korjaamomme, jossa korjaamme asiakkaiden sähköpotkulaudat, jotta he voivat käyttää tuotteita mahdollisimman pitkään. Korjaamme myös viallisia tuotteita ja tarjoamme niitä myyntiin B-tavarana siinä toivossa, että ne saavat uuden elämän.

PostNord & DHL Freight

Toimitamme pakettimme PostNordin ja DHL Freightin kanssa riippuen siitä, mihin maahan paketti lähetetään. PostNord työskentelee aktiivisesti vihreiden reittien ja sähköisten teiden parissa tarjotakseen ilmastoneutraalia tavaraliikennettä. DHL:n tavoitteena on fossiilivapaa vuosi 2030. Samaan aikaan DHL on Pohjoismaiden suurimman bränditutkimuksen Sustainable Brand Indexin mukaan Ruotsin kestävin logistiikkayritys. DHL työskentelee aktiivisesti kestävyyskysymysten parissa koko organisaatiossa, ja sen pitkän aikavälin visio on nollapäästöt ilmastoystävällisillä kuljetusratkaisuilla.

Pakkausvalmistajamme Sealed Airin yritysstrategian lopputuloksena on kestävä liiketoiminta. Tämä erottaa Sealed Airin muista saman alan toimijoista. Heidän tavoitteenaan on, että 100 prosenttia heidän malleistaan ja pakkausjärjestelmistään kierrätetään. E-Wheels arvostaa tätä suuresti.

Lisäksi E-Wheels käyttää tuotannossaan pääasiallisena materiaalina kartonkipakkauksia, joissa on käytetty kierrätyskuitua (aiemmin kierrätettyä paperijätettä).

Energiankulutus

Meille on tärkeää vähentää energiankulutusta. Tilojemme valaistus on toteutettu antureilla, joten toimistojen, kylpyhuoneiden ja yhteisten tilojen valot kytkeytyvät päälle vain silloin, kun niitä tarvitaan. Lisäksi meillä on pääkytkimet, joita käytetään tilojen lukitsemiseen ja lukituksen avaamiseen. Toimistomme ovat aurinkoon päin ja saavat paljon aurinkolämpöä, joten lämmitykseen voidaan käyttää vähemmän energiaa.